Wat willen we

Op 1 juli 2013 is 'het Pluimhuis' opgericht. Gezien de ervaringen op diverse manieren in de pluimveehouderij denken we een meerwaarde te kunnen hebben voor zowel de consument als voor de pluimveehouderij. 'het Pluimhuis' wil op herkenbare wijze kippen, kippenvlees en eieren in de markt zetten en een bijdrage leveren aan een gezonde pluimveehouderij in Nederland.

wat-willen-weDe laatste decennia is de pluimveehouderij in Nederland uitgegroeid tot één van de meest efficiënte en vooraanstaande in de wereld. Echter de verbinding met de maatschappij is langzaam op de achtergrond geraakt. 'het Pluimhuis' vervult een rol in het terugbrengen van de verbinding stad – platteland. Dit door heel transparant te zijn in alles wat we doen, ons geheel te richten op Nederlandse produktie en Nederlandse afzet en meer te richten op kleinschalige produktie en afzet, maar wel groot genoeg om rendabel te kunnen werken.

Bewust noemen we hier niet het woord 'duurzaam'. Dit omdat naar onze overtuiging dit woord ook vaak misbruikt wordt. Wij willen onze boterham verdienen met zo min mogelijk belasting voor mens, dier en milieu en dat op een maatschappelijk geaccepteerde manier.

@Ruud_Zanders