Haameieren

haameierenDe naam zegt het al: Haameieren zijn eieren van ‘de Haam’.  In het dorpje veulen ligt het agrarisch familiebedrijf van Sef, Annerie, David en Gerdie Janssen. Het betreft een gevarieerd agrarisch bedrijf met het aanbieden van zorg om de kwaliteit van het leven van de oudere mens te verhogen. Naast de aandacht die de boerderij heeft voor haar medemens, heeft zij ook erg veel aandacht voor dierenwelzijn en milieu.

Boer David is verantwoordelijk voor de dagelijks zorg van de kippen. De mensen van de zorgboerderij helpen maar wat graag met het verzamelen van de eitjes.

De eieren die afkomstig zijn van de Haam, komen van vrije uitloop kippen. Dit zijn kippen die dagelijks onbeperkt naar buiten kunnen wanneer ze maar willen. Uniek is dat dit het enige vrije uitloop ei in Nederland is met 3 sterren in het Beter Leven Keurmerk van de Nederlandse Dierenbescherming! En als klap op de vuurpijl is het ook nog eens een ‘oerwoudvrij’ ei. Dit betekent dat er geen Zuid Amerikaanse soja in het veevoer is verwerkt. Het voer bestaat uitsluitend uit europese grondstoffen. Samen met Milieudefensie is hiervoor een pilot gestart. En vanaf 2016 wordt zo’n 70% van het veevoer uit een straal van 50 km rondom de boerderij betrokken. En dat mag gerust uniek genoemd worden.

Eieren van de Haam zijn dus eieren met optimaal aandacht voor mens, dier en milieu!

Deze eieren zijn landelijk te koop bij PLUS Supermarkten onder het merk ‘GIJS’ en bij SPAR onder het merk ‘SPAR uit de streek’.

Zie voor meer informatie: www.haameieren.nl

 

 

 

 

@Ruud_Zanders